Ontdek de Diepere Betekenis: Het Verhaal Achter &Ampersand en de Passie voor Zelfexpressie in Mode

Ontdek de Diepere Betekenis: Het Verhaal Achter &Ampersand en de Passie voor Zelfexpressie in Mode

In een modewereld vol met oppervlakkige trends en mensen met dollar tekens in hun ogen, begon mijn visie al jaren geleden met de afstand van deze huidige modewereld. Mijn verhaal begon vorm te krijgen, want de verouderde kinderwens om een kledinglijn te creeëren bleef niet alleen, maar werd aangevuld door een verlangen naar betekenis en verbinding.

Jaren geleden, toen ik nog een klein dromertje was zonder een echte bovenlip en een flink groot voorhoofd, voelde ik al vroeg de roeping om iets te op te bouwen wat met kleding en mode te maken had. Deze droom was niet gebaseerd op het najagen van financieel succes; integendeel, het dreef mij enorm om vreugde te vinden bij diegene die mijn creaties zouden gaan dragen. Voor mij ging het niet alleen om kleding, maar om de verhalen die het zou gaan vertellen. Toen al! 

De naam &Ampersand ontstond uit een diepere betekenis, geïnspireerd door de taalkunde en de kracht van verbinding. Het symbool "&" was ooit slechts "et," maar kreeg in de loop van de tijd de officiële taalkundige naam Ampersand. Voor mij vertegenwoordigde het de kunst van samenkomen, een symbool dat perfect past bij de beweging welke ik wilde voortzetten met mijn merk &Ampersand. 

Deze naam is pas een tijd later gekomen, nadat ik lang heb gecommuniceerd met byEN, waarmee ik toch een aantal mutsen vroeger als jonge meid al heb verkocht. Het logo begon bij de allereerste, die mijn grote broer heeft gemaakt voor mij in 2008. Daarna is het logo veranderd naar een wat hardere vorm in 2014. Waarbij de E en de N een huis vormde om iedereen in het merk thuis te laten voelen. Uiteindelijk is dit laatste oude logo meegenomen in de combinatie met het Ampersand verhaal en heeft dit uiteindelijk het logo gemaakt naar wat het nu is. Kan jij het huisje terug vinden in het nieuwe logo? 

 EN logo - 2008 - door Bart Naber 

Bart Naber, digitalised Elke Naber 2014ByEN Logo, digitalised Elke Naber 2014 

Naast de gehele beeldvorming van het merk ontdekte ik dat mijn 'waarom' niet alleen draaide om het produceren van de kleding, maar om het mogelijk te maken van zelfexpressie, het bevorderen van individualtiteit en het creeren van een gemeenschap op basis van gedeelde passie. Ik begreep dat mensen niet alleen kleding kochten, maar een gevoel van identiteit en verbondenheid creëerde wanneer ze merk droegen waarbij zij volledig achter stonden.

De 'Hoe' van &Ampersand werd geleid door principes van kwaliteit, tijdloosheid en een rauw randje van individualiteit. Ik ontwerp niet slechts kledingstukken, maar eerder ervaringen die mensen in staat stellen hun ware zelf te omarmen. Het gaat niet om de hoeveelheid kleding in de kast, maar om de diepgang van de verbinding tussen de drager en het kledingstuk.

&Ampersand is niet alleen een kledingmerk; het is mijn manier om te doen wat ik geloof.

Mijn droom is uiteindelijk een wereld te creëren waarin &Ampersand niet alleen kleding verkoopt, maar een platform biedt dat mensen inspireert om authentiek te zijn en hun eigen verhaal te vertellen. Door kleding te blijven zien als een krachtig middel om individualiteit uit te drukken, hoop ik dat &Ampersand een bron van inspiratie wordt voor mensen wereldwijd om zichzelf te omarmen. 

&Ampersand werd een symbool van empowerment, waar mensen niet alleen kleding kopen, maar een gevoel van betekenis en identiteit.

 

&Ampersand is niet alleen een merk; het is een voortdurende herinnering aan mijn eigen dromen die werkelijkheid worden. Het is een herinnering aan het feit dat succes niet altijd wordt gemeten aan de hand van tastbare rijkdom, maar eerder door de vervulling van diepere verlangens. &Ampersand herinnert mij, en hopelijk jullie, eraan dat vrijheid niet alleen gaat over uiterlijke onafhankelijkheid, maar ook over de vrijheid om je eigen identiteit te omarmen. 

 

Terug naar blog